CardioMobile szűrőegységeink az ország több pontján biztosítanak professzionális szűrést  a szív- és érrendszeri megbetegedések kiszűréséhez szükséges diagnosztikai berendezések segítségével. 

A CardioMobile

A CadioMobile-ok kifejezetten, különböző szűrővizsgálatok egyedi igényei szerint lettek kialakítva. 

A járművek belső tere minőségi anyagokból készült, alkalmas a speciális kardiológiai vizsgálatok elvégzésére, ugyanakkor tiszta, kényelmes és barátságos teret biztosít a páciensek számára, nem emlékeztetve őket a sokszor nyomasztó rendelői miliőre.

A szűrővizsgálatok sikerét a jól képzett személyzet, valamint professzionális diagnosztikai eszközök garantálják.

A CardioMobile-ok kialakítása biztosítja a teljes diszkréciót a szűrések során, ugyanakkor lehetőséget kínál arra, hogy igény esetén a páciens egy kísérője is nyugodt környezetben tudjon várakozni.

Orvosdiagnosztikai eszközök

Cardy® MED

Cardy® MED

A CARDY® MED egy 12-elvezetéses professzionális EKG készülék, mely összekapcsolva egyedileg fejlesztett informatikai hálózatunkkal, intelligens telemetrikus EKG rendszerként funkcionál. A mérési adatok azonnal rögzítésre kerülnek, visszakereshetőek és összehasonlíthatóak. A rögzített EKG-méréseket minden esetben kardiológus szakorvos értékeli.

 • Telemetrikusan közvetített, digitális EKG
 • Elektronikus adatbázisba rögzítve
 • Kardiológus szakorvos által azonnal értékelt
 • Referencia EKG-görbe eltárolása (automatikus változás-követés!)
   
Boso-Abi System 100

Boso-Abi System 100

A Boso-Abi System a perifériás érszűkületes verőérbetegség kimutatásában alapvetően fontos szerepet tölt be, hiszen alkalmazásával lehetőség nyílik az alsó végtagi vérnyomás meghatározására, Doppler vizsgálat nélkül. Az alsó és felső végtagi vérnyomás hányadosa (boka-felkar index, ABI) az alsó végtagi verőérszűkület legfontosabb mutatója. A BOSO ABI 100 eszközzel lehetséges az egyidejű szisztolés és diasztolés vérnyomásmérés mindkét felkaron, illetve a lábszárakon, mely miatt a vérnyomás-eredmények sokkal precízebbek és jobban összehasonlíthatók a hagyományos módszerhez képest.

Spirobank II

Spirobank II

A digitális kézi készülék alkalmas teljes légzésfunkciós vizsgálat elvégzésére (spirometria) valamint a verőerek oxigén-szintjének meghatározására (pulzoxymetria). A forszírozott légzési térfogatok megállapításával elkülöníthetők a különböző típusú tüdőbetegségek (obstruktív, restriktív, kevert) és megállapítható a betegségek súlyosságának mértéke. A vizsgálat a be- és kilélegzett levegő áramlásának és térfogatának mérésével történik, valamint egy fájdalmatlan ujjcsipesz felhelyezésével.

Arteriográf

Arteriográf

Az Arteriográf segítségével már korai szakaszában felismerhető az érelmeszesedés az aorta merevségének vizsgálatával (aortic stiffness). A diagnosztikai műszer néhány perc alatt képes mérni a fő verőér állapotát jellemző élettani jellemzőket, mint például a pulzushullám-terjedési sebesség (PWV), amely megbízhatóan jelzi a tünetmentes pácienseknél a szív- és érrendszeri események rizikóját.

Az Arteriográf a felkaron regisztrált vérnyomásgörbék elemzéséből nyer információt. Minél gyorsabb a vérnyomás pulzushullámainak terjedése az érrendszeren, annál merevebb, érelmeszesedés által érintett erekkel állunk szemben. A gyors pulzushullám-terjedési sebesség ezek alapján fontos rizikófaktor a szív- és érrendszeri események előre jelzésében.  

InBody 770

InBody 770

A többfunkciós testösszetétel analizáló készülék gyors és átfogó mérést biztosít a zsír és a lágyszövetek tömegéről és arányairól. A vizsgálat nem terheli a szervezetet, azonnali eredményt ad.

Az InBODY 770 meghatározza:

 • A zsír- és izomtömeget, a fehérjéket
 • Az ásványi anyagokat (Megbecsüli a csontok ásványi anyag tartalmát: a csonttömeg-változásokból lehet következetni pl. a csontritkulás kialakulására)
 • A derék és csípő zsíreloszlási arányát (Magas érték esetén nagyobb az elhízás szövődményeinek kockázata pl.: magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség)
 • A testzsír-százalékot (Alkalmas az elhízás korai diagnosztikájára, melyre önmagában a hagyományos elhízást meghatározó módszerek nem képesek)
 • Az összes testfolyadékot (Képes a sejten belüli és kívüli folyadékmennyiség mérésére. Magas eredmény az ödéma jelenlétét vagy kialakulásának kockázatát jelentheti)
 • A jobb- és baloldal, alsó- és felsőtest fejlettségét
 • A fittségi állapotot

Tudjon meg többet a szűrés menetéről

A szűrésprogram vizsgálatai az Európai Kardiológus Társaság szakmai irányelvei és a Magyar Kardiológusok Társaságának szakmai ajánlásai alapján lettek összeállítva.
 

Pillantson be mindennapjainkba

Galériánkon keresztül ismerje meg szűrésprogramunk menetét, tekintse meg fontosabb pillanatainkat!